22. Pekarsko-Mlinarski dani

Na ovogodišnjem Sajmu i konferenciji, koji se održava pod sloganom “DOĐI,VIDI, NAUČI, PRIMENI“ okupiće se najeminentniji stručnjaci iz pekarske, mlinarske i poslastičarske profesije.

Na drugom Sajmu pekarstva i mlinarstva stručna javnost i posetioci će imati priliku da se na jednom mestu upoznaju sa opremom, priborom, sirovinama, aditivima, pomoćnim sredstvima, laboratorijom, kontrolom, merenjem, uslugama, asortimanom, te će imati priliku za informativne razgovore i podršku za pekarstvo, mlinarstvo, poslastičarstvo i sve ostalo što ima veze sa preradom žita. Sajam će za posetioce biti otvoren sva tri dana od 10 do 19 časova, a cena ulaznice iznosi 500 dinara.

Poslednjeg dana sajma biće organizovan veliki školki čas za početnike i one koji to nisu „PŠENICA, MLINARSTVO I PEKARSTVO NA DLANU“ gde će vodeći stručnjaci uz praktične domonstracije na jednostavan, zanimljiv, popularan i razumljiv način približiti slušaocima osnovne postulate mlinarstva i pekarstva. Tokom trajanja sajma održaće se kratke konferencije o najaktuelnim temama u ovoj branši. Centralne tema konferencije biće: Kvalitet i klasifikacija pšenice – večita tema sagledana novim očima; Peć: srce pekare – kako izbeći propuste u pečenju i uštedeti. Takođe će biti reči i o: sposobnosti zadržavanja rastvarača – opredeliti se za postojeće metode ili potpuno novi princip kontrole kvaliteta brašna, kao i o potencijalu i raspoloživim rešenjima za poslastičarske programe u pekarama.

Očekuje se veliki broj kako domaćih tako i stranih izlagača koji će na svojim štandovima predstavljati nova i postojeća rešenja koja doprinose kvalitetu celokupnog procesa proizvodnje pekarskih i poslastičarskih proizvoda.

 

Mesto: Master centar, Novosadski sajam

Adresa: Hajduk Veljkova 11, 21 000 Novi Sad

Organizator: Mlinpek zavod Novi Sad http://www.mlinpekzavod.com/

Suorganizator: Novosadski sajam Kontak za informacije:

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *